Πραξένα Χριστούγεννα :αστεροειδής των Χριστουγέννων» -Περνάει σήμερα κοντά από την Γη

Θα μπορούσε να ονομασθεί και «αστεροειδής των Χριστουγέννων», καθώς η τροχιά του τον φέρνει σχετικά κοντά στη Γη σήμερα. Μαζι του μία σπάνια πανσέληνος θα στολίζει φέτος τον ουρανό το βράδυ των Χριστουγέννων φέρνοντάς μας στο μυαλό φωτογραφίες από παιδικά βιβλία με Άη Βασίληδες, έλκυθρα και ταρανδάκια. Το αστρικό αυτό φαινόμενο ωστόσο έχει συμβεί πολύ λίγες φορές κατά τ ο παρελθόν και δεν θα το δούμε ξανά μέχρι το 2034.

Σύμφωνα με τη NASA το φεγγάρι θα φτάσει στην κορύφωσή του στις 13.11 ακριβώς ώρα Ελλάδος και θα είναι ορατό σε περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η τελευταία πανσέληνος του έτους ονομάζεται «Full Cold Moon» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Ολόγιομο Παγωμένο Φεγγάρι» και καθιερώθηκε προς τιμήν του ψυχρού Δεκέμβρη….

Πως επηρεάζει τα ζώδια

Η τελευταία Πανσέληνος του χρόνου πραγματοποιείται ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 1.11 το μεσημέρι, στον άξονα Αιγόκερω – Καρκίνου και συγκεκριμένα στην 4η μοίρα του Καρκίνου. Επηρεάζει άμεσα Καρκίνους γεννημένους από 22 έως 29 Ιουνίου, Αιγόκερους γεννημένους από 22 έως 28 Δεκεμβρίου, Ζυγούς γεννημένους από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου και Κριούς γεννημένους από 21 έως 27 Μαρτίου.

Οι αρμονικές όψεις του Ήλιου και τη Σελήνης με τον Ποσειδώνα είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της Πανσελήνου, που καταλαγιάζει κάθε αρνητικό συναίσθημα και πόνο και μας φέρνει κοντά με την κατανόηση και την αγάπη. Χρειάζεται όμως προσπάθεια να αποκοπούμε από συναισθήματα εξάρτησης που συγκρούονται με την ψυχρή λογική.

Η αρνητική επιρροή του τετραγώνου Ερμή – Άρη εξομαλύνεται από το εξάγωνο του Ερμή με την Αφροδίτη, το τρίγωνο ιδιομοιρίας του Ερμή με τον Δία και το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Δία. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσουμε όμορφες γιορτές, αφήνοντας στην άκρη τις δυσκολίες και προσπαθώντας να έρθουμε κοντά σε εκείνο το συναίσθημα που παλεύει να καλύψει τις ρωγμές.

Οι αντιφάσεις όμως και τα διλλήματα θα είναι τόσο συχνά, που καθίσταται πολύ σημαντικό κάτω από αυτή την Πανσέληνο, να βρούμε οπωσδήποτε αυτό που θα μας δώσει χαρά και να το ακολουθήσουμε πιστά.

ΚΡΙΟΣ

Ξέχνα τον δυναμισμό και τις αυθάδειες και ετοιμάσου να γίνεις αλοιφή, ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα. Δεν εξάπτεσαι σχεδόν καθόλου και ενίστασαι σαν απαλό νιαούρισμα της γάτας γιατί κάτι σε κρατάει σε καταστολή. Τα διλλήματα μέσα σου είναι πολλά αλλά διαλέγεις να συμβιβαστείς και να μην βγάλεις τα απωθημένα σου μέσα στα Χριστούγεννα. Συγκρατήσου λοιπόν και μάθε να κάνεις υπομονή. Ούτως ή άλλως θα ξεσπάσεις αργότερα αλλά όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

ΤΑΥΡΟΣ

Αυτό που νιώθεις τα φετινά Χριστούγεννα που φωτίζει η Πανσέληνος είναι τόσο δυνατό, που δύσκολα μπορείς και εσύ ο ίδιος/η ίδια να το περιγράψεις. Ευχάριστες συνευρέσεις με συγγενείς, ερωτική διάθεση, ενδείξεις και αποδείξεις αγάπης, τρυφερότητα, αποδοχή, κατανόηση, είναι μερικά από το μενού των φετινών γιορτών. Θα απολαύσεις ρομαντικές στιγμές και συγκεντρώσεις σε φιλικά σπίτια, χωρίς να αποφύγεις να πάρεις και κάποια κιλάκια, με τέτοια όρεξη και ευδιαθεσία, που χαρίζει η κυβερνήτης σου, Αφροδίτη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Άσε στην άκρη την αγωνία για τις οικονομικές σου εκκρεμότητες έως το τέλος του χρόνου και εστιάσου στις μέρες των Χριστουγέννων. Αν είσαι από τους λίγους που διαθέτεις χρήματα για να σπαταλήσεις, θα το κάνεις με τεράστια επιτυχία λόγω υπερβολής, αλλά αν ανήκεις στην μεγάλη κατηγορία αυτών που ζορίζονται, μην το παίρνεις κατάκαρδα. Η ψυχολογική σου πίεση είναι αρκετή γι’ αυτό άσε το νου σου να ξεφύγει και μην γίνεσαι εριστικός/η. Δεν έχεις περιθώρια να αλλάξεις κάτι δεδομένο γι’ αυτό προσπάθησε να πάρεις χαρά από απλοϊκές και γνήσιες στιγμές.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τι σου λείπει άραγε με τέτοια Πανσέληνο στο ζώδιό σου χρονιάρες μέρες; Πριν βιαστείς να πεις «πολλά», να σκεφτείς ότι είσαι σε θέση να κάνεις έναν γενναίο απολογισμό και να πάρεις τα ηνία της ζωής σου στα χέρια σου. Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο αρκεί να είσαι αποφασιστικός/η και να μην κάνεις πίσω για κανέναν λόγο. Σταμάτα να εξαρτάσαι από άλλους και βγάλε έξω όλη τη δύναμη που έχεις συσσωρεύσει. Κρέμασε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου τις επιδιώξεις σου και κάνε τις ευαισθησίες σου αφετηρία για μια νέα πορεία. Αγαπημένα πρόσωπα γίνονται ακόμα πιο αγαπημένα με τη συμπεριφορά τους.

ΛΕΩΝ

Θέλεις πάρα πολύ να βιώσεις το εορταστικό κλίμα, αλλά όχι με πολύ κόσμο και σε πολύβουα μέρη. Αρνήσου ευγενικά τις προτάσεις και μείνε στο σπίτι σου με ανθρώπους που αγαπάς. Αναζητάς ηρεμία και χρόνο να σκεφτείς, να ξεκουραστείς και να αξιολογήσεις καταστάσεις. Ψυχολογικά είσαι σε άριστη κατάσταση, αλλά νιώθεις πως η ζωή σου πρέπει να συμμαζευτεί από την άποψη ότι ξοδεύεσαι πολύ σε όλους τους τομείς. Είναι απαραίτητο να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου και μόνο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Χαίρεσαι και αισιοδοξείς περιμένοντας πολλά, ενώ αν έχεις δρομολογήσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, θα έχεις ευχάριστα νέα και συζητήσεις. Η συναισθηματική σου ζωή αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μια σειρά από γεγονότα την κάνουν να λάμπει σαν τα στολίδια των ημερών. Η καλή σου τύχη είναι αξιοσημείωτη, ενώ κεραυνοβολείσαι από προτάσεις και φίλους, που επιθυμούν να βρεθείς κοντά τους.
Ακόμα και αν αντιμετωπίζεις προβλήματα θα έχεις αμέριστη στήριξη και είναι απίθανο αυτά τα Χριστούγεννα να μη μείνουν στην καρδιά σου.

ΖΥΓΟΣ

Είσαι αγχωμένος/η και ανήσυχος/η γιατί όλα δείχνουν πως περιμένεις κάτι με αγωνία. Αυτό που θα πρέπει να αποφύγεις είναι η ρομαντική στάση απέναντι σε μια προσδοκία που χρειάζεται ρεαλισμό. Περιμένεις να περάσουν τα Χριστούγεννα για να προχωρήσεις κάτι που έχεις στο μυαλό σου και δεν ταυτίζεσαι ιδιαίτερα με το κλίμα των ημερών. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να δράσεις προς τον στόχο σου και δεν έχεις καιρό για αβρότητες. Μην υποκύψεις σε λεκτικές αντιπαραθέσεις και μην δημιουργήσεις θέματα μέσα στις γιορτές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ερωτικά Χριστούγεννα γεμάτα πάθος σε περιμένουν ενώ έχεις ανάγκη να ταξιδέψεις, να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και να ζήσεις λίγες μέρες ξέγνοιαστες. Φύγε από το μέρος διαμονής σου, έστω και για λίγο γιατί θα σου κάνει μεγάλο καλό. Οι πλανητικοί συνδυασμοί εγγυώνται πως η απόδραση θα αλλάξει τη ροή της σκέψης και των καταστάσεων. Ακόμα και μια μακρινή βόλτα μόνος/ή ή με τους αγαπημένους σου είναι ικανή να σε ενεργοποιήσει το έπακρον. Η καλή σου τύχη είναι άλλος ένας παράγοντας που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις την παραμικρή αλλαγή αυτές τις μέρες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σε ενδιαφέρει πολύ η δυστυχία των άλλων και την τοποθετείς πιο πάνω από τη δική σου ευτυχία. Φιλανθρωπικά συναισθήματα σε πλημμυρίζουν και δεν αντέχεις αν δεν κάνεις έστω και μια απλή κίνηση. Κατά τα άλλα, οικονομικά θέματα σε απασχολούν πολύ, νιώθοντας να στριμώχνεσαι αρκετά. Έχεις όμως αδάμαστη έμπνευση και σκέφτεσαι πολυμήχανα, ειδικά για ένα επαγγελματικό θέμα που χρειάζεται να το χειριστείς με λεπτούς τρόπους. Πας όπου σε πάνε αυτές τις μέρες και λίγο σε ενδιαφέρει ο προορισμός, αρκεί να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου να καταστρώσει τα σχέδιά του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος απέναντί σου τονίζει τις σχέσεις σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα τόσο έντονα και επιτακτικά, που αισθάνεσαι την ανάγκη να εξομολογηθείς τα πάντα ώστε να ξελαφρώσεις από όλα και να μη σε βρει ο νέος χρόνος με κατάλοιπα. Έρχεσαι κοντά σε φίλους και συντρόφους και προσπαθείς να δώσεις και να πάρεις αγάπη και χαρά. Βλέπεις αυτά τα Χριστούγεννα σαν μια ευκαιρία να ανταποδώσεις συναισθήματα ενός ολόκληρου χρόνου. Μπορείς να διαπρέψεις επικοινωνιακά, αλλά πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, όταν ακούσεις κάτι που δεν περιμένεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Συγκαταλέγεσαι και εσύ σε αυτούς/ες που δεν πετάνε τη σκούφια τους για γιορτές και πανηγύρια, βρίσκοντας ευκαιρία να ησυχάσεις μακριά από τη βαβούρα και τα τρανταχτά γέλια των γιορτών. Ωστόσο, επειδή αυτή η Πανσέληνος είναι δοτική, υπαινικτική και ευχάριστη, θα δώσεις παρουσία που θα παίρνεις γρήγορα πίσω προκειμένου να σχεδιάσεις αυτά που θέλεις και μάλιστα με μυστικό τρόπο. Μην ανοίγεις τα χαρτιά σου και πρόσεχε την υγεία σου. Οι συζητήσεις θα είναι πολλές και πάντα με την προϋπόθεση να είναι εχέμυθες.

ΙΧΘΥΕΣ

Σε αυτή την απολαυστική για σένα Πανσέληνο, κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου φίλους που για κάποιο λόγο απομακρύνθηκαν από τη ζωή σου και σκέφτεσαι να δοκιμάσεις να τους επαναφέρεις. Η υπερβολή σε ό,τι κάνεις είναι πομπώδης αλλά αισθάνεσαι την ανάγκη να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα, όσο φυσικά σου επιτρέπει η συμμετοχή του κυβερνήτη σου, Ποσειδώνα. Θα βρεθείς στα πιο απίθανα μέρη και θα γλεντήσεις με την καρδιά σου. Μην θάψεις όμως μέσα σου αυτό το κομμάτι που δεν χαίρεται και αντιστέκεται στην επιφανειακή σου χαρά.

Το παράξενο αυτό φαινόμενο στην ιστορία.

Το φαινόμενο έχει να κάνει την εμφάνισή του από το 1977. Λένε πώς όταν σημειώνεται πανσέληνος τα Χριστούγεννα, συμβαίνουν και διάφορα περίεργα. Ιστορικά, πανσέληνοι τα Χριστούγεννα έχουν συμβεί το 1777, τρεις τον 19ο αιώνα, τα έτη 1806, 1825, and 1863, τρεις τον 20ό (1901, 1920 και 1977), ενώ για τον 21ο προβλέπονται εκτός από φέτος, το 2034, 2053, 2072 και το 2091 θα συμβούν .

Τα πιο -ας το πούμε- αξιοσημείωτα γεγονότα συνέβησαν δύο χρονιές με χριστουγεννιάτικη πανσέληνο, καθώς για τα προγηγούμενα δεν έχουμε αναφορές.

Αναμφισβήτητα η πιο αξιομνημόνευτη πανσέληνος Χριστουγέννων ήταν το 1777. Τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, καθώς αποδεικνύεται ιστορική. Σύμφωνα με το Μουσείο της Αμερικανικής Επανάστασης, ο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ο στρατός του χρειάζονταν μία νίκη εκείνη τη χρονιά. Ετσι ο Ουάσινγκτον επέλεξε τη νύχτα της 25ης Δεκεμβρίου για να εξαπολύση την επίθεση στο Τρέντον του Νιου Τζέρσεϊ με στόχο τις δυνάμεις των Άγγλων. Για αυτό υπήρχε μόνο ένα εμπόδιο. Χρειαζόταν να μεταφέρουν τους στρατιώτες, τα άλογα και τα πυρομαχικά από τον ποταμό Ντέλαγουερ μόλις θα έπεφτε η νύχτα. Όλα θα μπορούσαν να είχαν αποκαλυφθεί από τη λαμπρότητα του φεγγαριού, αλλά ένα μεγάλο σύννεφο όλως ξαφνικά «κάλυψε» τον Ουάσινγκτον και τα στρατεύματά του την ώρα της αποστολής!

200 χρόνια μετά το 1977, όχι οτι συνέβη κάτι το κοσμοϊστορικό, αλλά ήταν χωρίς αμφιβολία για τον καλλιτεχνικό κόσμο ήταν μία μεγάλη ημέρα. Εν αρχή το «You Light Up My Life» από τη Debby Boone έπεσε μετά από δέκα εβδομάδες από την κορυφή των τσαρτ του Billboard και έδωσε τη θέση του στο “How Deep Is Your Love?” των Bee Gees. Επίσης, στην χριστουγεννιάτικη πανσέληνο της ίδιας χρονιάς φεύγει από τη ζωή ο θρυλικός «Σαρλό», Τσάρλι Τσάπλιν.

Oσο για τον αστεροειδή που περνάει ξυστά απο τη γη στις 24 Δεκεμβρίου, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) διαβεβαίωσε ότι ο αστεροειδής, που θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνος», δεν συνιστά απειλή τουλάχιστον για τα επόμενα 200 χρόνια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς για την τροχιά του. Ο αστεροειδής, που μοιάζει με επιμήκη πατάτα, ανακαλύφθηκε το 2003 και η πορεία του μελετήθηκε από το Αστεροσκοπείο του Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο.

Τα επόμενα 12 χρόνια ο εν λόγω αστεροειδής, που δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι, θα κάνει άλλα τέσσερα κοντινά περάσματα από τη Γη.

Sources: iefimerida.gr & astrology.gr
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s